Despre noi

Magazinul Crama Tohani din Drobeta Turnu Severin vă oferă vinuri vrac și îmbuteliate la cel mai bun preț.

La vinul vrac, avem următoarele sortimente: 

  • alb (demisec, demidulce și dulce), 
  • roșu (demisec, demidulce și dulce),
  • roze (demisec și demidulce). 

Domeniile Tohani amplasate în mijlocul regiunii Dealu Mare, se întind pe 7 dealuri Însorite, binecuvântate de un climat special. Microclimatul mediteraneean care face posibilă creșterea smochinului și a migdalului, a oferit viței de vie condiții de viață speciale. Astfel, strugurii se bucură de soare 14 zile în plus pe an fața de alte zone ale țării. Ajungând mai devreme la maturitate, boabele au la dispoziție mai mult timp pentru acumulări calitative, mai ales că la Domeniile Tohani, strugurii nu se culeg decât toamna târziu, când pământul gras și generozitatea soarelui îi vor fi umplut de o dulceața și o aromă unice.

Renunțând la cantitate în favoarea calității, strugurii sunt culeși in luna noiembrie, când au ajuns la supra maturare, pentru a vă oferi vinuri speciale, pline de savoare. Buchetul lor unic, recunoscut și răsplătit prin medalii peste tot în lume, păstrează ceva din căldura soarelui ce a binecuvântat cele 7 dealuri de-a lungul anului.

La Domeniile Tohani, tradiția se împletește fericit cu tehnologiile noi. Prelucrarea, vinificarea și îmbutelierea au loc pe linii tehnologice performante la standarde europene.

Emblema a prestigioasei podgorii “Dealu Mare”, supranumita “patria vinurilor roșii”. Tohani S.A. a luat ființă la 1 Ianuarie 1959, inițial cu o suprafața de 856 ha, iar la ora actuala societatea are o suprafața de aproximativ 1300 ha.

Structura pe soiuri este reprezentată de:
– Soiuri Roșii 45%, compuse din Melot, Pinot Noir, Cabernet Sauvugnon, Fetească Neagră, Burgund, Sangiovesse;
– Soiuri Albe 36%, compuse din Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Fetească Albă;
– Soiuri Aromate 14%, compuse din Tămâioasa Românească, Busuioaca de Bohotin, Muscat Ottonel;
– Amestecuri Nobile 5%